fragor svar

 

Vanliga frågor om Kroatien

Drömmer du om att jobba i Kroatien?

Allt fler väljer att studera eller att hitta ett arbete i ett land närmare medelhavet för att slippa det kalla svenska klimatet. Det är lättare än vad man tror att söka jobb utomlands, då EU-medborgare har du rätt att söka jobb i ett annat EU-land utan några problem. Här tipsar vi om de bästa sidorna för dig som vill jobba i Kroatien. Ta hjälp av jobbsajter online för att enkelt söka jobb utomlands, exempelvis sidor som Ledigajobb.se eller Studentum.se för att hitta utbildningar utomlands.

Större chans att få jobbet med en proffsig ansökan

Tänk på att du behöver ett bra CV och ett riktigt vasst personligt brev för att öka chanserna att få jobbet eller komma in på en utbildning. Använd gratissajter och ladda ner personligt brev-mallar på sidor som Personligtbrev.se eller CV-mall.com för att ladda ner CV-mallar och få CV-tips. Ska jobbansökan skrivas på engelska behöver du kanske vässa till språket. Ta hjälp av översättningssidor som Bab.la och be gärna en vän att läsa igenom din ansökan när du känner dig klar. Lycka till!

Hur är vädret i Kroatien?

I större av delen av Kroatiens södra delar finner man det medelhavsklimat som alla solsemestersälskare med varma somrar gillar. Vintrarna är oftast milda medan höst och vår kan passa den som gillar att resa när det är lagom varmt väder. De norra delarna av Kroatien har ett kallar klimat men inte lika låga temperaturer som Sverige.

Split
Split Weather
Zagreb
Zagreb Weather
Dubrovnik
Dubrovnik Weather

Bästa tiden att resa till Kroatien?

Maj-Juni:
Då klimatet och vädret är otroligt behagligt under denna tid samtidigt som högsäsongen inte riktigt startat. Man slipper stora delar av stressen som medför, det är också betydligt billigare. Utöver detta är vattnet också är varmt, temperaturen är perfekta så får man ett bättre bemötande från invånarna som inte riktigt tröttnat på turisterna än.

Tillhör Kroatien EU?

Ja, Kroatien är medlem i EU, så det räcker att du har ett giltigt pass när du besöker landet.

Är det billigt i Kroatien?

Prisnivån i Kroatien är väldigt bra och ofta blir man lite förbluffad över hur lite vissa saker kostar i jämförelse med svenska priser.

Vanliga priser i Kroatien:

Öl 50 cl

18-25kr

Kaffe

11 kr

Pizza

40-60kr

Taxi per 1 km

7-10kr

Inhemsk öl

17-29kr

Måltid vid restaurang

50-100kr

1 par jeans

700 kr

Scroll to top